måndag 16 mars 2009

Nordkalkshemsida 12/3

Nordkalk inleder nya samarbetsförhandlingar i Kerimäki
10.3.2009
Efterfrågan på kalkstensbaserade produkter har ytterligare minskat under de senaste månaderna och Nordkalk fortsätter att anpassa sin verksamhet till det förändrade marknadsläget.

Som ett resultat av tidigare samarbetsförhandlingar minskas produktionen och personalen i gruvan och på kalkfabriken i Louhi, Kerimäki, fr.o.m. den 1 april 2009. Därefter kommer Louhi att producera bränd och släckt kalk i perioder för att stöda de övriga kalkfabrikernas verksamhet i Nordkalk.

Nordkalk inleder nu nya samarbetsförhandlingar på enheten i Louhi om permitteringar fr.o.m. början av maj 2009. Då kommer gruvan, kalkfabriken, malningsanläggningen och administrationen i Louhi att sysselsätta ca 22 personer. Enligt preliminära uppskattningar kommer permitteringarna att räcka från fyra veckor till tre månader under år 2009. Behovet av permitteringar varierar beroende på arbetsuppgifter samt på efterfrågan och produktionens behov.

Tillverkningen av malda produkter fortsätter oförändrad
Tillverkningen av jordförbättringskalk samt övriga malda kalkstensprodukter och makadam fortsätter normalt i Louhi. Marknaden för dessa produkter finns närmast i östra Finland.

tisdag 10 mars 2009

Nordkalks hemsida 10/3

Nordkalk minskar personal på Gotland
6.3.2009
Den kraftigt minskade efterfrågan på kalksten till framför allt stålindustrin, har lett till ett behov av att minska personalstyrkan på Nordkalks anläggning Storugns på Gotland. Den 20 januari varslade Nordkalk om att 23 tjänster skulle dras in och efter avslutade MBL-förhandlingar har man kommit överens om att minska personalstyrkan med 19 tjänster. Under våren kommer produktionen att övergå från två skift till ett.

onsdag 4 mars 2009

Så ser det fula trynet ut!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4552051.ab

Detta är ett mycket kort & enkelt konstaterande:

Det är så här det ser ut, har alltid gjort och kommer att göra.
De som har mycket kommer alltid att klara sig. De ser till att de får mera.

På norra Gotland kämper vi för bevarad natur, för levande myllrande liv. Mot oss står kapitalet.
De höjer sina arvoden och löner, samtidigt som de effektiviserar, tar bort arbetstllfällen, utarmar och gräver bort jorden. Allt för den sk tillväxten.

Vilken tillväxt?
Vilken produktion?

Vad motiverar nu när ni dessutom tar både lönen och arbetet av folk att vi fortfarande ska tycka att det ni gör är ok?

Varför skulle vi det?

Tror ni att vi kommer att göra det?